Ede: Cursus omgaan met dementie (donderdag 6,13,20 en 27 okt van 13.30-15.30)

Op donderdag 6 oktober a.s. start de cursus ‘Omgaan met dementie’. Deze cursus gaat in op de oorzaken en het verloop van dementie, het veranderende gedrag en de rol van de mantelzorger. De cursus is bedoeld voor mantelzorgers en naasten over het omgaan met dementie en wordt gegeven door een ervaren casemanager. Het doel van […]

Ede: Cursus omgaan met dementie (donderdag 6,13,20 en 27 okt van 13.30-15.30)

Op donderdag 6 oktober a.s. start de cursus ‘Omgaan met dementie’. Deze cursus gaat in op de oorzaken en het verloop van dementie, het veranderende gedrag en de rol van de mantelzorger. De cursus is bedoeld voor mantelzorgers en naasten over het omgaan met dementie en wordt gegeven door een ervaren casemanager.
Het doel van de cursus is om de mantelzorgers te ondersteunen en te begeleiden in hun verzorgingstaak. De cursus stelt de partner en andere familieleden in staat beter in te spelen op gedrag en emoties en hierin een (nieuw) evenwicht te vinden. De zorg is daardoor langer en beter vol te houden. De deelnemers zijn meestal partners of kinderen, maar soms ook andere familieleden, vrienden of buren.

feedback_caps.png